staal
corinne staal

Biografie

Over Corinne Staal

Ik ben Corinne Staal. Ik ben 54 jaar, heb drie studerende kinderen en woon met mijn partner in Leeuwarden. Samen met mijn blindegeleidehond kom ik waar ik zijn wil. Bijvoorbeeld op locaties waar ik optreed als musicus of bij repetities van een van de koren waar ik dirigent/artistiek leider van ben. Ik ben altijd in voor nieuwe dingen, want ik wil me blijven ontwikkelen.

Ik studeerde aan het Conservatorium in Leeuwarden (piano klassiek en lichte muziek - docerend musicus). Mijn muzikale werkterrein is breed. Ik werkte mee aan theatervoorstellingen en cd-producties van onder meer Denise Rivera, Bennie Huisman, Piter Wilkens, Frederike Kleefstra, Moon Baker, Jaap Louwes en Roerend Goed. Ik speel solo en in groepsverband en heb ik een eigen lespraktijk aan huis. Mijn hart ligt bij het componeren en improviseren. Voorbeelden hiervan zijn te beluisteren op deze site.

Sinds 2018 werk ik aan De Eyeopener, een programma voor groepen.

Door middel van muziek laat ik de deelnemers ervaren hoe je beter naar elkaar kunt luisteren en samenwerken. Met een groep kan ik al mijn kwaliteiten als docerend musicus inzetten: pianospelen, zingen, liedjes componeren, plezier maken en improviseren. Zo wil ik eraan bijdragen dat we vrij en onbevangen met elkaar omgaan, zonder aannames en vooroordelen. Ik creŽer verbinding in een groep door middel van verhalen en muziek. Ik vertel over mijn leven als visueel gehandicapte, doe prikkelende spelvormen en ga muzikaal aan de slag met de groep. Na afloop kijken we op een andere manier naar elkaar.

Bel of mail me als je meer wilt weten: telefoonnummer 06 44 868 171.
Mailen kan via het contactformulier.