Biografie

Biografie

Ik ben een geluksvogel die in één keer de juiste opleiding koos na de middelbare school. Ik studeerde piano aan de Muziek Pedagogische Academie te Leeuwarden. Daarnaast speelde ik in bandjes en verdiende ik wat bij als barpianist. Als hobby zong ik in verschillende koren. Omdat ik niet kan zien, kijk ik al mijn hele leven met mijn oren. Dat ik mij de kunst van het improviseren eigen heb gemaakt, ligt dus voor de hand.

Aangevuld met talent en doorzettingsvermogen, studeerde ik voor het geven van uitvoeringen. Dat doe ik nog steeds vol overgave, op de achtergrond of in een concertsetting. Samenspelen vind ik fantastisch, net als het begeleiden van zangers. Mijn repertoire is breed. Ik speel bekende liedjes in een zelfgemaakte jas en eigen werk. Jazzy, weemoedig, modern, poppy en klassiek, met als doel de luisteraar te betoveren.

Mijn specialiteit is harmoniseren. Ik houd ervan om met een akkoord nét even een ander accent aan te brengen in een melodie. Ik meng diverse muziekstijlen. Dit alles geeft een warm pianogeluid en klinkt ook goed in een vocaal arrangement. Op deze manier ontwikkelde ik mijn eigen stijl en heb ik veel liedjes gecomponeerd voor diverse artiesten.

Ik vind het uit de grond van mijn hart het allermooiste om een volle zaal te boeien met een theaterprogramma waarin ik zelf de muziek heb gemaakt. Op dit moment ben ik bezig met het ontwikkelen van een eigen programma genaamd De Eyeopener. Liedjes, improvisaties en verhalen over mijn leven en werk.

Een kleine greep uit waar ik nog meer warm voor loop:

  • Leiding geven aan een koor
  • Arrangementen inzingen
  • Improvisatielessen geven
  • Workshops geven met spel en muziek
  • Knutselen aan nieuwe ideeën in mijn atelier
  • Nieuwe ideeën van derden

Werkervaring Corinne Staal