Lesgeven

Lesgeven

Ik ben opgeleid tot docent piano. Het is fijn om leerlingen ook te onderwijzen in improviseren. De combinatie spelen van blad en uit het hoofd is een verdieping in de muzikale ontwikkeling.

Wat ik nooit zou doen en toch deed, was voor de klas staan. Het Frieslandcollege, afdeling D-drive, vroeg me voor theorielessen. Hier is mijn gevoel voor spelletjes met muziek ontstaan. Met de leerlingen aan de slag over intervallen en drieklanken, en dan als beloning een spelletje met tekst en muziek. Inmiddels heb ik een map vol leuke, leerzame spelletjes die ik inzet voor bijvoorbeeld een laatste koorrepetitie voor de vakantie. Met een hoop plezier is het makkelijk om iets nieuws over muziek aan te leren.

Samen met Robert Harris ontwikkelde ik een piano-improvisatiemethode voor de studenten van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ik ben van mening dat improvisatie een prominente plaats moet innemen op een muziekopleiding, of het nu klassiek of licht is. Improvisatie geeft vrijheid om je muzikaliteit te exposeren.

Wil je pianoles? Of wil je leren improviseren? Gewoon even bellen: 06 44 868 171.