Marktwijsheden

Marktwijsheden

Als het enigszins kan ga ik iedere vrijdag naar de markt. Zo’n beetje slenterend genieten van het plaatselijk dialect. Een grote verscheidenheid aan stemmen vind je daar bij elkaar. Zou je aan de stem kunnen horen of iemand gewone of biologische producten verkoopt? Kun je horen of iemand die zijn waar met luide stem aanprijst een zanger is?

Voor mij is mijn groenteman een echte ouderwetse marktkoopman van hier. Het is een vrolijke boel in zijn kraam. Soms is het daar zó druk, dat ik door het geschreeuw en de diverse talen door elkaar mijn boodschappenlijstje vergeet. Daarom ben ik blij als ik meneer zelf op een rustiger tijdstip in de kraam tref.

Op een keer raakte we aan de praat. En ja hoor! Hij is zanger van het levenslied. Een genre dat ik niet beheers. Van hem kreeg ik de wijze raad: iedereen leeft, dus kan iedereen het levenslied schrijven. Ik besloot de uitdaging aan te gaan. Met als belofte van zijn kant dat we een keer samen zouden optreden. Een beetje gespannen ben ik op een vrijdag de opname gaan brengen. “Een gevoelig lied”, sprak hij. “Zeker cd-kwaliteit!” Zijn vrouw vond het prachtig.

Ons optreden staat nog steeds gepland in de nabije toekomst. Op mijn beurt daag ik iedereen uit om een levensliedtekst te maken. Stuur het naar me op, dan ga ik aan de slag met een repertoire. Wie weet, versnelt dat ons optreden!